Desktop

Tablet

Zoeken

Wandeltweedaagse Laarbeek, wandelen in mooie natuur

Wandeltweedaagse Laarbeek, wandelen in mooie natuur

De eerste wandelaars schreven zich zaterdagmorgen in Beek en Donk al vroeg in voor een afstand van 30 of 40 kilometer van de wandeltweedaagse van buurtvereniging De Vijver. Maar men kon ook 5, 10, 15 of 20 kilometer pakken. Opvallend veel getrainde mensen die op meerdere plaatsen door het jaar heen hun voetsporen achterlieten. De meesten zijn in training voor de Nijmeegse Vierdaagse  of de Kennedymars in Someren. Op de landkaart prijkten knopspelden die aangaven waar de wandelaars vandaan kwamen. Een groot deel kwam uit Brabant, maar ook uit Zeeland, Friesland en Limburg.

Wandelen in de mooie natuurlijke omgeving was de reden voor velen om zich te melden. Buurtvereniging De Vijver in Beek en Donk had dit jaar met de datum geschoven. Normaliter was de tweedaagse in juni maar om genoeg vrijwilligers te hebben werd uitgeweken naar dit weekend. Tevens was er in hetzelfde weekend als voorheen bij De Vijver het wandelweekend in Venray. Nu liepen diverse Noord-Limburgers in Laarbeek. Zaterdag liepen de langere afstanden richting natuurgebied De Mosbulten en was de pauzeplaats bij molen Vogelenzang in Lieshout. Eerste Pinksterdag zal rondom Aarle-Rixtel gewandeld worden. Op Croy is hier een gelegenheid te pauzeren. Het is de bedoeling om de komende jaren in dit weekend te blijven, liet Gertie van Neerven weten.