Desktop

Tablet

Zoeken

35 koopappartementen en een gemakswinkel in Mariahout

35 koopappartementen en een gemakswinkel in Mariahout

In de Mariastraat 18-22 in Mariahout komen 35 koopappartementen en een gemakswinkel. “Een geweldige aanwinst voor Mariahout”, aldus wethouder Ron van den Berkmortel. Op 5 juli konden de handtekeningen onder de koopovereenkomst gezet worden. Cedrus Vastgoed B.V. mag deze locatie gaan herontwikkelen. Op de plek waar ooit het pakhuis van de Boerenbond stond, verrijst binnenkort een modern complex. Het plan hebben ze de toepasselijke naam ‘Het Pakhuys’ gegeven.

In 2022 heeft de gemeente Laarbeek de percelen en leegstaande panden aangekocht. De gemeenteraad heeft vervolgens de kaders vastgesteld. Daarna is er een openbare verkoopprocedure gestart. Het doel bij de verkoopprocedure was om een partij te vinden die de locatie wilde herontwikkelen. Vier partijen meldden zich en drie partijen kregen uiteindelijk de kans om hun plan te presenteren aan de beoordelingscommissie. Gebruikmakend van een puntensysteem bleek Cedrus Vastgoed B.V. glansrijk de winnaar te zijn van de verkoopprocedure. In de raadsvergadering van september zal aan de gemeenteraad worden voorgesteld om de grondexploitatie te openen. De gemeente wil direct daarna de bestaande gebouwen slopen en zorgen dat het perceel bouwrijp wordt opgeleverd. Cedrus Vastgoed B.V. kan ondertussen de benodigde vergunningen aanvragen.

“Als gemeente hebben we hiervoor onze nek uitgestoken en met groot succes. Met 35 betaalbare koopappartementen krijgen we 17 woningen meer dan waar we vanuit gingen en een Spar gemakswinkel. We behalen een beduidend gunstiger resultaat dan voorzien én het wordt gerealiseerd door een lokale ontwikkelaar. Dit alles zorgt ervoor dat hier een heel tevreden wethouder zit”, aldus wethouder Van den Berkmortel.