Desktop

Tablet

Zoeken

Bekeuringen uitgedeeld na betreden sportpark Molenbroek

Bekeuringen uitgedeeld na betreden sportpark Molenbroek

Afgelopen week is een aantal jonge voetballers beboet door handhavers van de gemeente Gemert-Bakel voor het feit dat ze zich zonder toestemming op de velden van vv Gemert bevonden. Als er geen activiteiten zijn op het sportpark, als er niemand aanwezig is, is het sportpark gesloten (in tegenstelling tot de 24/7 openingstijden die via Google zijn vermeld). Dat is al sinds jaar en dag zo en daar moet op worden toegezien omdat de club de voorbije jaren in toenemende mate te kampen had met overlast.

Zo is het hekwerk rondom de accommodatie op meerdere plekken vernield door jeugdigen die zich op die manier toegang verschaften tot het sportpark om te voetballen, laat het bestuur weten. Er hebben veel reparaties plaatsgevonden, net zo vaak worden elders nieuwe gaten geforceerd.
Er wordt niet alleen gevoetbald op het sportpark, maar groepjes jongeren drinken er ook bier en sterke drank, roken/vapen en eten er chips en andere dingen. De rommel blijft achter. Bij de hoofdtribune zijn recentelijk lachgascilinders aangetroffen en in de dugout van veld 1 is er menselijke ontlasting achtergelaten. De terreinmeesters worden hiermee geconfronteerd op het moment dat ze de velden in orde maken voor trainingen en/of wedstrijden. Ook stelt het de gemeente, die eigenaar is van de accommodatie, en de club (huurder) voor onvoorziene (reparatie)kosten. Voetbalvereniging Gemert vraagt de leden om het sportpark niet te betreden als deze gesloten is.