Desktop

Tablet

Zoeken

Bourgondisch concert met speciaal tintje voor De Goede Hoop

Bourgondisch concert met speciaal tintje voor De Goede Hoop

Het Bourgondisch concert dat harmonie De Goede Hoop uit Aarle-Rixtel zaterdag gaf ter gelegenheid van haar 150-jarig bestaan, heeft een speciaal tintje gekregen. Namens de Brabantse Bond van Muziekverenigingen (BBM) werd ter ere van het jubileum van de harmonie een zilveren medaille met vergulde kroon en oorkonde uitgereikt aan harmonievoorzitter Ted Hegeman. Het concert werd in verband met de weersverwachting gehouden in de Klokkengieterij en niet bij huize Stienendael, beter bekend als het Spookhuis.

Camera: Joris van Boheemen
Montage: Ben van Riel

Voorafgaand aan het diner werden de gasten buiten vermaakt met onder andere een vendelgroet door leden van het Onze Lieve Vrouwe Gilde en het St. Margaretha gilde en werd er door een valkenier een roofvogeldemonstratie gegeven. Hierna konden de ruim tweehonderd gasten aan tafel en werd, in samenwerking met lokale ondernemers, een driegangendiner geserveerd. Tussen de gangen door speelde de harmonie werken uit de renaissance en de middeleeuwen, maar ook een heuse troubadour ontbrak niet.
De gasten konden aan het eind van de avond terugkijken op een sfeervolle en goed verzorgde avond waar men qua eten en drinken niets te kort kwam..