Desktop

Tablet

Zoeken

Gemert-Bakel en Laarbeek gastregio voor het VNG Jaarcongres 2025

Gemert-Bakel en Laarbeek gastregio voor het VNG Jaarcongres 2025

In 2025 zijn de 21 gemeenten, waaronder Gemert-Bakel en Laarbeek, uit de regio Brainport Eindhoven samen met de provincie Noord-Brabant gastregio voor het VNG Jaarcongres 2025. Dit maakte de VNG bekend tijdens het Jaarcongres 2024. Het is voor het eerst dat zo’n grote groep gemeenten in samenwerking met de provincie het congres gaat organiseren. Het VNG Jaarcongres is een tweedaags congres dat jaarlijks wordt bezocht door ruim 3.000 gemeentebestuurders en -ambtenaren en vertegenwoordigers van provincies en de Rijksoverheid.

Tijdens het event maken bezoekers kennis met de regio, vinden discussiebijeenkomsten en kennissessies plaats en is er ruimte om te netwerken. De locatie voor het gezamenlijke deel van het congres en de informatiebeurs is het Klokgebouw op Strijp-S in Eindhoven. Op de eerste dag worden er zo’n 60 deelsessies georganiseerd. Hierbij is het doel om iedere gemeente minstens één deelsessie te laten organiseren.

Om het congres in Brainport Eindhoven te organiseren is een stuurgroep en projectgroep opgericht. De stuurgroep bestaat uit de burgemeesters van de gemeenten Deurne, Eindhoven, Helmond, Reusel-de Mierden, Valkenswaard en Veldhoven. De komende tijd wordt het programma verder voorbereid in samenwerking met de VNG, de 21 gemeenten en de provincie Noord-Brabant.