Desktop

Tablet

Zoeken

Grote belangstelling tijdens open dag nieuw crematorium in Handel (VIDEO)

Grote belangstelling tijdens open dag nieuw crematorium in Handel (VIDEO)

Ruim boven verwachting van directeur Paul van Weert bezochten tussen de vijf- en zesduizend mensen op 2,8 en 16 juni het nieuwe crematorium Pelgrimshof in Handel. “We zeiden tegen elkaar als we tweehonderd mensen mogen ontvangen dan zijn we allang blij” maar dit overtreft al onze verwachtingen. Met deze open dagen konden mensen die geïnteresseerd waren een kijkje achter de schermen van het crematorium nemen. De bezoekers lieten zich informeren over de mogelijkheden die het crematorium te bieden heeft, maar ook waren ze nieuwsgierig naar het resultaat.

 

Behalve dat het crematorium een plek van afscheid is fungeert het ook als kennis- en informatiecentrum voor de uitvaartbranche. Het crematorium in alle opzichten anders dan anders, het is ruim en open maar voelt tegelijkertijd warm en sereen aan. Een plek waar je in alle rust een persoonlijk en stijlvol afscheid kan hebben van je dierbaren. Bij het crematorium kun je terecht voor alles rondom het afscheid, een uitvaartverzorger en crematorium onder één dak.

Het crematorium biedt een standaard pakket aan waarin ze de volledige uitvaart kunnen vormgeven vanaf €7.750. Hierin zit alles vanaf het overlijden tot aan het laatste moment. Natuurlijk kan dit pakket uitgebreid worden, maar directeur van het crematorium Paul van Weert verzekert onze verslaggever dat iedereen met dit pakket een mooi en waardig afscheid krijgt. In Nederland ligt het landelijk gemiddelde tussen de €7.000 en €11.000.
De visie van het crematorium is dan ook: “Pelgrimshof brengt een nieuwe kijk op de dood, waarin verdriet omarmd wordt en de focus ligt op dankbaarheid, liefde, herinneringen, spiritualiteit, intimiteit en persoonlijke wensen. Er is oog voor detail, en met een ongekend persoonlijke benadering onderscheidt Pelgrimshof zich als dé plek voor een uniek en respectvol afscheid op maat”.

Pelgrimshof heeft ervoor gekozen om een stukje duurzaamheid in het gebouw te verwerken. Paul geeft aan dat ze volledig gasloos zijn en gebruik maken van elektrische ovens. Ze proberen zo verstandig mogelijk met alles om te gaan. : “Je kan niet zeggen we zijn volledig duurzaam of energie neutraal. Maar we hebben daar wel bewuste keuzes in gemaakt”

Camera: Arson Goossens
Verslag: Karin van den Heuvel