Nieuws lezen

Gift voor stichting De Wensboom

In de kerststal in Gemert staat weer een knikengeltje en een melkbus waarin een gift gedoneerd kan worden. Onze Lieve Vrouwe Broederschap heeft ervoor gekozen de opbrengst van de collecte de komende twee jaar te doneren aan stichting De Wensboom. Deze stichting wil ouders van kinderen uit minderbedeelde gezinnen bereiken die tijdens de feestmaand een extraatje goed kunnen gebruiken. Kinderen tot en met 13 jaar uit deze gezinnen mogen maximaal vijf wensen indienen waarvan de stichting er minimaal één probeert te realiseren.

Keurslager Megens Team van de Week

In de winteravondcompetitie zaalvoetbal van WAC Gemert is Keurslager Danny Megens het Team van de Week. Het speelde tegen Happy boys 1. De wedstrijd werd door Keurslager Megens met 4-0 is gewonnen. Er waren doelpunten van Marijn Haenen, Vincent Hoeks, Niels v.d. Valk en Wouter v. Erp. Hiermee is na zes wedstrijden de 2de competitiezege een feit. Verrassend was het gelijkspel van Rauw & Gauw tegen Machinehandel v.d. Biggelaar. Spier/vd Meijs is het enig team in alle klassen dat nog geen puntenverlies heeft geleden.

Koor vraagt tijdelijke zangers

Gemengd koor Kunst en Vermaak uit Bakel geeft samen met salonorkest Prelude een Midzomerconcert op zondag 25 juni 2023. Voor dit concert vraagt zij projectzangers om mee te doen. De repetities starten maandag 9 januari om 19.30. Er worden nummers gebracht van Andrew Lloyd Webber, Karl Jenkins en Leonard Cohen maar ook van Guus Meeuwis en Boudewijn de Groot. Kijk voor het voorlopige programma op kunst-en-vermaak.nl bij concerten. De repetities vinden plaats in het Parochiehuis aan de Gemertseweg 2. Mail voor vragen naar Ank Jonkers, info@kunst-en-vermaak.nl.

Herenteam BCL moet koppositie prijsgeven

Na een verliespartij én een winstpartij heeft het eerste herenteam van Badminton Club Lieshout de koppositie in de derde afdeling van de klasse Heren-2 moeten laten aan het eerste herenteam van BC Shot. Het werd 6-2. De wedstrijd tegen BC Tilburg werd met 8-0 gewonnen. Met een achterstand van 10 punten en een wedstrijd minder gespeeld zal een tandje bijgezet moeten worden als het team dit jaar weer kampioen wil worden.

Alzheimercafé in De Eendracht

Dinsdag 6 december staat de deur van het Alzheimercafé aan de Sint Annastraat 60 in Gemert vanaf 19:00 uur weer wagenwijd open voor mensen met dementie, hun naasten, vrijwilligers en belangstellenden. Na een gratis kopje koffie begint om 19.30 uur gezellige jaarafsluiting in de sfeer van de Sint. Troubadour Tonny Wijnands uit Deurne verzorgt al zingend, gitaarspelend en grappige verhalen vertellend een gezellige avond. Iedereen is welkom een avond te komen genieten en desgewenst mee te zingen.

Dorpsraad Lieshout werkt jaarplannen bij

Ook dit jaar heeft de Dorpsraad Lieshout haar cyclus met jaarplannen opgepakt. In het beleidsplan van de Dorpsraad staat immers dat jaarlijks doelstellingen moeten worden benoemd en plannen moeten worden gemaakt om die doelstellingen te bereiken. Volgens de Dorpsraad kan alleen dan aandacht aan de juiste zaken gegeven worden en dus focus worden gehouden. Ook wordt er teruggekeken naar de behaalde resultaten. Zie dorpsraad-lieshout.nl voor antwoorden op vragen over de doelstellingen van de Raad.

Themamiddag digitalisering zorg bij KBO Bakel

Op 9 december houdt KBO Bakel om 14:00 uur in het Parochiehuis, Gemertseweg 2 in Bakel een lezing over digitalisering van de zorg voor 55-plussers. Behandeld wordt de digitalisering van de maatschappij in het algemeen, de toename van de digitalisering van de zorg en de voor- en nadelen daarvan. De digitalisering wordt daarbij gekoppeld aan het ziektebeeld diabetes. Deelnemers krijgen een boekje om thuis nogmaals rustig door te nemen. Afhankelijk van de gestelde hulpvragen duurt de lezing anderhalf tot twee uur. Zie KBO-Bakel.nl voor alle details.

Claassen vervangt wethouder Van Zeeland

CDA Gemert-Bakel draagt Bart Claassen voor als tijdelijke vervanger van wethouder Willeke van Zeeland. Laatstgenoemde gaat na de raadsvergadering van 15 december met zwangerschapsverlof, naar verwachting tot medio april. De portefeuilleverdeling blijft in tact, wat betekent dat Claassen de portefeuille Toekomstbestendig Buitengebied en Financiën overneemt. CDA-wethouder Hanneke Coppens neemt de rol van eerste locoburgemeester op zich. Voor de 51-jarige Claassen is dit een snelle rentree in het Gemert-Bakelse college, nadat hij ook wethouder was in de periode van maart 2021 tot en met juni 2022.

B-Light: fonkelnieuw gospelkoor in Bakel

In Bakel is een groepje mensen bezig een nieuw gospelkoor van de grond te krijgen: B-Light. Theo van Alphen, die al eerder in een band en in gospelkoren zat, deed een oproep op Facebook. Acht leden zijn er al, onder wie de bekende Nelleke Brzoskowski en haar dochter. Men is op zoek naar nieuwe leden om gezellig en spontaan te zingen met elkaar. Om de twee weken is er op vrijdagmiddag een repetitie in het Parochiehuis in Bakel. Informatie of aanmelden: gospelgroepblight@gmail.

Uittocht Sinterklaas uit Aarle-Rixtel

Zo worden Sinterklaas en zijn Pieten feestelijk ingehaald in de Laarbeekse dorpen, en zo wordt er in Aarle-Rixtel alweer vooruit gekeken naar hun vertrek. De kinderen krijgen op dinsdag 6 december de kans om het gezelschap uit te zwaaien bij de Uittocht. Om 18.30 uur zijn Sint en Pieten op de Kiosk op de Kouwenberg, waarna het in optocht met paard en wagen én discokar naar de Aarlese jachthaven gaat. Iedereen mag meelopen, als het even kan met mooie lampion of vrolijke lampjes.

Lezing heemkundekring Hof van Liessent

Volgens een berichtje in de MooiLaarbeekKrant verzorgt heemkundekring Hof van Liessent een lezing op woensdag 30 november om 20.00 uur in Zaal de Koekoek in Lieshout. De beoogde spreker, Jan van Oudheusden, heeft echter wegens ziekte moeten afzeggen. Simon van Wetten zal nu in diens plaats een lezing verzorgen met als titel ‘Aan de boorden van de Peel’ over het gebruik van de Peel en het machtsmisbruik in die tijd. Ook gaat het over de rondtrekkende legerbenden die De Peel niet echt ondoordringbaar vinden.

Politie assisteert collega’s Team Handhaving

Op vrijdagavond 25 november werd de politie om assistentie gevraagd door Team Handhaving in de Dorpsstraat in Aarle-Rixtel. Handhaving had iemand zonder resultaat meerdere keren aangesproken op zijn gedrag. Hierop kreeg de man proces-verbaal aangezegd, maar hij weigerde zich te identificeren. Betrokkene en bekenden van hem scholden de medewerkers van Handhaving uit en gezien de grimmige sfeer werd politieassistentie ingeroepen. De politie hield de man aan die bij zijn fouillering een blok hasj en een verboden wapen bleek te hebben. De man werd ingesloten.

Vrouwen-3-team in de maak bij VV Gemert

Bij voetbalvereniging Gemert zit het meisjes- en vrouwenvoetbal volop in de lift. Er is bovendien nog een nieuw team – Vrouwen 3 – in de maak. Naast de meiden die zich al aanmeldden zoekt de club nog meer nieuwe spelers. Er zal straks twee keer per week getraind worden. De dagen waarop worden in overleg vastgesteld. Op zondag zijn altijd de wedstrijden. Leeftijd is ongeveer 17 tot en met 23 jaar. Heb je interesse, stuur dan een mailtje naar Chantal van den Heuvel: coordinatordamesvoetbal@vvgemert.nl.

Traumaheli in Gemert

De hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, kwamen donderdagochtend in actie na een melding dat er iemand te water zou zijn geraakt in de visvijver aan de Dribbelheidseweg in Gemert. Een passant vond een man bij de waterkant aan en achtte het noodzakelijk om de hulpdiensten in te schakelen. Kennelijk had de man daar overnacht en had hij niet in het water gelegen. De politie sprak met de man, waarbij bleek dat de hulpverlening kon worden afgeschaald. Bron: 112nieuwsonline.nl.

Collectieve aanvullende verzekering minima Laarbeek

Iedereen in Nederland is verplicht om een basis zorgverzekering te hebben. Een aanvullende verzekering is een keuze. Inwoners van Laarbeek met een laag inkomen kunnen misschien gebruikmaken van de gemeentelijke collectieve aanvullende verzekering (CAV) bij CZ. Voor meer informatie over premie en vergoedingen van de aanvullende verzekering kunt u de website GezondVerzekerd.nl raadplegen. Van zorgverzekering veranderen kan tot 31 december. Hulp daarbij kan via een afspraak voor het formulierenspreekuur van LEVLaarbeek, iedere donderdagochtend in het Ontmoetingscentrum, Otterweg 27 in Beek en Donk.