Desktop

Tablet

Zoeken

Stichting Anniemals is op zoek naar bierdoppen verzamelaars

Stichting Anniemals is op zoek naar bierdoppen verzamelaars

Lenneke Barten is een dierenliefhebster in hart en nieren, in haar dorp is ze dan ook bekend als het “ezelmeisje”. Door haar grote hart voor dieren is enkele jaren geleden Stichting Anniemals ontstaan. Stichting Anniemals zet zich in voor opvang en verzorging van dieren die deze hulp hard nodig hebben. Het onderhouden van de dieren kost geld, de kosten kunnen oplopen tot duizenden euro’s per maand. Daarom pakt ze alles aan om maar aan extra geld te komen. Een jaar geleden is ze begonnen met het sparen van bierdoppen. Wil je ook sparen? Ga naar de website van Stichting Anniemals.

Momenteel zijn er ongeveer 25 á 30 dieren in de opvang dit zijn kippen, cavia’s, katten, paarden en waar het allemaal mee begon, ezels. Lenneke heeft alles over voor haar dieren: “Ik vind dus ook, dat bijvoorbeeld een kipje dat hier rond loopt, als die zorg nodig heeft dan krijgt hij die zorg ook van mij. Dus daar ga ik best wel ver in”. De kosten lopen snel op, gelukkig heeft Lenneke een paar maandelijkse donateurs, maar dat is niet genoeg om de kosten die ze maakt te dekken. Omdat dat niet genoeg is vraagt Lenneke via social media of mensen willen bijdragen in de kosten door middel van het sturen van een tikkie. Lenneke wordt steeds vindingrijker hierin: “Ik ben op een gegeven moment ook spulletjes gaan verkopen en ik ben vorig jaar begonnen met het inzamelen van bierdopjes”. Iedereen verklaarde haar voor gek, want bierdopjes verzamelen dat zet toch geen zoden aan de dijk. Maar voor Lenneke is iedere euro er één en inmiddels krijgt ze ook veel oud ijzer.
Het ijzer vind op veel verschillende manieren zijn weg naar Lenneke.
Inmiddels zijn veel mensen bierdoppen aan het verzamelen en helpen er al verschillende restaurants en cafés mee. Lenneke hoopt dat er meer mensen zijn die net als zij een groot hart hebben voor dieren en mee willen sparen.