Desktop

Tablet

Zoeken

Negen aanhoudingen na politiecontroles transport- en logistieke sector

Negen aanhoudingen na politiecontroles transport- en logistieke sector

Van 9 tot en met 13 oktober is de Week tegen de Ondermijning, daarom werden op verschillende plekken in Oost-Brabant integrale controles uitgevoerd binnen de transport- en logistieke sector. De politie Oost-Brabant meldt dat er in totaal ruim 50 bedrijven en 180 voertuigen werden gecontroleerd met vier aanhoudingen als gevolg. Drie van de vier personen begingen een overtreding van de Opiumwet en één persoon pleegde een schending van zijn inreisverbod. Daarnaast zijn er handelshoeveelheden soft- en harddrugs aangetroffen en een lading illegale sigaretten.

Ook staat er in het persbericht van de politie dat er voor diverse strafbare feiten boetes zijn opgelegd zoals voor het rijden zonder rijbewijs, een andere individu gebruikte onterecht een uitkering. Vijf verboden wapens zijn in beslag genomen en vernietigd.
De integrale controles en bezoeken vonden onder meer plaats om ondermijnende praktijken uit te sluiten en bewustwording en weerbaarheid te creëren. Zo wordt criminele inmenging teruggedrongen en bestreden. Voor de controles werkten Politie Oost-Brabant, het Openbaar Ministerie, de douane, Belastingdienst, het UWV, en zeventien gemeenten samen. Zij werden overigens ondersteund door Taskforce-RIEC Brabant-Zeeland en het programma Transport Facilitated Organized Crime (TFOC).

Zie jij signalen van ondermijning? Melden kan bij de politie via www.politie.nl of door te bellen met 0900-8844. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem via www.meldmisdaadanoniem.nl of door kosteloos te bellen met 0800-7000.