Desktop

Tablet

Zoeken

Zilveren draaginsigne van Brabants Heem voor Lidwien Verstraaten

Zilveren draaginsigne van Brabants Heem voor Lidwien Verstraaten

Mevrouw Lidwien Verstraaten- Jansen heeft dinsdagavond het zilveren draaginsigne van het Brabants Heem uitgereikt gekregen. Tjeu van Ras, regiocoördinator deed dit in Museum De Kluis in Huize Padua. Om gezondheidsredenen moet mevrouw Verstraaten afscheid nemen na 23 jaar. Zij gaf in het museum leiding aan een groep enthousiaste vrijwilligers. Ze verzorgde rondleidingen, ordende het historisch archief en maakte het toegankelijk. Daarmee was ze een vraagbaak voor velen. Ze schreef tal van artikelen, met name over de Broeders Penitenten die jarenlang het psychiatrisch ziekenhuis Huize Padua.

De Boekelse is ook al 25 jaar lid van heemkundekring Sint Achten op Boeckel. Ze is er met name actief op het gebied van documentatie en schreef tussen 2002 en 2023 in totaal zeker 62 artikelen in het halfjaarlijkse verenigingsblad De Wannemeule over de meest uiteenlopende onderwerpen waaronder ook, hoe kan het ook anders, over allerlei facetten van het psychiatrisch ziekenhuis Huize Padua.
Het zilveren draaginsigne is een symbolische erkenning voor persoonlijke, bijzondere verdiensten op het gebied van heemkunde in de provincie Noord-Brabant. De onderscheiding wordt volgens Brabants Heem uitgereikt aan personen die zich langdurig en positief hebben ingezet voor natuur, erfgoed en cultuur in Brabant.