Desktop

Tablet

Zoek

128 vluchtelingen in Bakel volgen taalles en krijgen sportief uurtje

128 vluchtelingen in Bakel volgen taalles en krijgen sportief uurtje

Bij de tijdelijke opvang in sporthal De Beek in Bakel verblijven op dit moment geen 150, maar 128 vluchtelingen. De mensen zijn afkomstig uit allerlei delen van de wereld waaronder landen als Irak, Syrië en het gebied Turks-Koerdistan. De vluchtelingen zijn net voor Kerst in de sporthal ondergebracht omdat het bij het aanmeldcentrum voor vluchtelingen in Ter Apel veel te druk is. De mensen wonen en slapen uiterlijk tot en met 19 januari in ‘De Beek’.

De gemeente Gemert-Bakel heeft de sporthal in samenwerking met andere instanties net voor de kerstdagen ingericht. Zo staat er op het parkeerterrein voor de hal een extra tent met sanitaire voorzieningen waar mensen – ook vanwege het geloof – afzonderlijk kunnen douchen. De vluchtelingen oefenen met behulp van vrijwilligers hoe je (basis)dingen uitspreekt. Er wordt elke dag een sportief uurtje gehouden. De coördinatie van de dagactiviteiten verloopt via de gemeente. Er zijn daarvoor volgens Gemert-Bakel geen extra helpende handjes meer nodig. ‘Op dit moment volstaat het aantal mensen dat zich na een oproep via het dorpsoverleg ‘De Stem van Bakel’ heeft aangemeld’, laat de gemeente weten.

(Bij de foto: op het parkeerterrein bij de sporthal in Bakel staat een tent met extra sanitaire voorzieningen. Bron: Peter de Bruijn)