Desktop

Tablet

Zoek

4 mei in Boekel, Laarbeek en Gemert-Bakel

4 mei in Boekel, Laarbeek en Gemert-Bakel

Op 4 mei wordt op verschillende plekken in Laarbeek en Gemert-Bakel om 20.00 uur stilgestaan bij de Nationale Dodenherdenkingen. Dit gebeurt aan de hand van het thema ‘Brug naar de vrijheid’. De dag erna zijn er op veel plaatsen feestelijkheden in het kader van bevrijdingsdag.

Hieronder vind je een overzicht van alle activiteiten op 4 en 5 mei.

Dodenherdenking Beek en Donk
Om 19.00 uur start een bijeenkomst in de Muziektuin. Daar is tot en met 19.45 uur een bijeenkomst met bijdragen van onder meer Amnesty International en harmonie Oefening & Uitspanning. De officiële dodenherdenking vindt plaats bij het herdenkingsmonument met medewerking van onder meer het gilde.

Dodenherdenking Boekel
Om 19.30 uur start de herdenking bij het monument voor de gevallenen op het Sint Jansplein. De herdenking wordt opgeluisterd door harmonie Eendracht maakt macht en gilde Sint Agatha.

Dodenherdenking Gemert
Om 19.00 uur start een herdenkingsdienst in de St. Jans Onthoofdingskerk. Daarna volgt een stille tocht naar het Ridderplein waar de Nationale Dodenherdenking bij het herdenkingsmonument plaatsvindt.

Dodenherdenking Lieshout
Van 19.00 tot 20.00 uur is er een herdenking in de Sint Servatiuskerk.

Dodenherdenking Mariahout
Om 17.30 uur is er een eucharistieviering bij de Lourdesgrot. Bij slecht weer is deze viering in de kerk.

Wandelen voor vrijheid
Op 5 mei is organiseert Amnesty International een speciale sponsorwandeltocht. Vanuit Eindhoven, Gemert en Laarbeek trekken wandelaars naar Museum Bevrijdende Vleugels in Best. In Mariahout sluiten ze aan bij de groep uit Gemert Vanaf daar is de afstand naar het museum ongeveer 11 kilometer. Wandelaars kunnen een bedrag doneren aan het werk van Amnesty International. In het museum is er gelegenheid om een kaartje te schrijven ter ondersteuning van slachtoffers van mensenrechtenschendingen.