Desktop

Tablet

In memoriam Marianne Arends

In memoriam Marianne Arends

Badminton Club Lieshout staat stil bij het overlijden van Marianne Arends. Arends was één van de oprichters van de club. Zij was er in 1972 als een van de eersten bij om gezamenlijk een badmintonvereniging op te zetten. Het werd Badminton Club Lieshout en deze was meteen behoorlijk succesvol. Eerst spelend in de oude sporthal aan De Klumper, daarna werd verhuisd naar de nieuwe sporthal aan de Papenhoef. Mevrouw Arends was zeer betrokken bij de vereniging en heeft gedurende haar bijna 52-jarig bestaan veel functies bekleed. Tot op hoge leeftijd was ze nog op de wekelijkse speelavond te vinden.

Mevrouw Arends was een van de eerste ereleden binnen de vereniging. Ook was zij samen met haar man Hennie een van de allereerste Vrijwilligers van het Jaar binnen de vereniging en ook binnen de gemeente Laarbeek. Hiervoor werd zij destijds uitgebreid in het zonnetje gezet. Ook aan haar 50-jarig lidmaatschap is passend aandacht besteed: burgemeester Frank van der Meijden is haar de bijbehorende speld komen opsteken. Onlangs heeft ze nog een Koninklijke onderscheiding gekregen.
De vereniging is blij deze aandacht aan Marianne te kunnen geven want zonder haar initiatief was de vereniging niet opgestart en geworden zoals deze nu is.