Desktop

Tablet

Overlast door onbegrepen gedrag

Overlast door onbegrepen gedrag

Deze week is de publiekscampagne ‘Meldpunt Zorgwekkend Gedrag’ gestart om het landelijk meldnummer 0800-1205 onder de aandacht te brengen. Het meldpunt is niet voor spoedsituaties, maar wel als u zich zorgen maakt over iemand in uw omgeving die verward of onbegrepen gedrag vertoont. Meestal vragen mensen die zelf verward of onbegrepen gedrag vertonen niet om hulp. Dit komt vaak door een opeenstapeling van problemen waardoor de grip op het leven weg is. Personen die dit gedrag vertonen zorgen vaak voor overlast of onveiligheid in hun omgeving. Dit zorgt ervoor dat naasten in een moeilijke positie komen te staan.

In veel gevallen is de politie de eerste ter plaatse, hoewel zij vaak niet de beste instantie zijn om toekomstige problemen te voorkomen. Door het landelijk meldnummer te bellen, worden signalen sneller op de juiste plek behandeld, waardoor hulp effectiever kan worden geboden. Deskundigen van het meldpunt bieden melders advies en praktische stappen om met de situatie om te gaan.
Meldpunt Zorgwekkend Gedrag is een landelijk telefoonnummer dat naar een meldpunt in de buurt doorschakelt. De campagne is onderdeel van de aanpak voor mensen met verward of onbegrepen gedrag en is de komende weken te zien in supermarkten, huisartsenpraktijken, online, en te beluisteren op de radio.