Desktop

Tablet

Ruimere bemande openingstijden Bibliotheek de Lage Beemden

Ruimere bemande openingstijden Bibliotheek de Lage Beemden

Bibliotheek De Lage Beemden in Laarbeek en Gemert-Bakel heeft haar dienstverlening uitgebreid. Dit is mogelijk door de toekenning van een speciale financiering vanuit de rijksoverheid. In Beek en Donk is op maandagmiddag en de hele woensdag een bibliotheekmedewerker aanwezig. In Lieshout kun je voortaan ook op maandagmiddag terecht voor advies. In Gemert is er ook op maandag- en vrijdagavond en woensdag- en donderdagochtend een bibliotheekmedewerker aanwezig. De bibliotheekmedewerker bemant daarnaast het informatiepunt in de bibliotheek, ook voor niet-leden.

Naast de verruiming van de bemande openingstijden werkt de bibliotheek aan een uitbreiding van het activiteitenaanbod. Bijvoorbeeld een lezing over het geheugen of pinpasfraude, een workshop boekvouwen of een themabijeenkomst over communiceren met kinderen.

De overheid stelt dit geld beschikbaar om de bibliotheek nu en in de toekomst voor iedereen beschikbaar en bereikbaar te laten zijn. Vanaf 2026 komt er een zorgplicht voor gemeenten en provincies om de toegang tot de openbare bibliotheek te waarborgen. Deze zorgplicht wordt dan opgenomen in de Bibliotheekwet. De eenmalige uitkering helpt gemeenten om een eerste stap te zetten in het versterken van hun bibliotheekvoorziening.