Desktop

Tablet

Laarbeek gaat maatschappelijke gebouwen verduurzamen

Laarbeek gaat maatschappelijke gebouwen verduurzamen

De gemeente Laarbeek gaat gebouwen met een maatschappelijke functie, zoals scholen, gemeenschapshuizen, sporthallen en clubhuizen, de komende tijd verduurzamen. Hiermee wil zij het energieverbruik verminderen en bijdragen aan een beter milieu. Voor het verduurzamen van gemeentelijke gebouwen is een Routekaart gemaakt. Daarin staat hoe deze gebouwen stap voor stap worden verduurzaamd. Ook bij het verduurzamen van maatschappelijke gebouwen die niet van de gemeente zijn, zoals van verenigingen, wil de gemeente helpen.

De uitvoering van de Routekaart doet de gemeente samen met het Ontzorgingsloket van de provincie Noord-Brabant. Er lopen trajecten op het gemeentehuis, sporthal d’n Ekker en openbare basisschool Het Klokhuis in Beek en Donk, sportpark De Hut en multifunctioneel centrum De Dreef in Aarle-Rixtel, de Gemeentewerf en sporthal De Klumper in Lieshout en sportpark De Heibunders in Mariahout. Van deze panden worden de mogelijkheden bekeken om zonnepanelen op de daken te plaatsen.

De bestaande verlichting in gymzalen, sporthallen, brandweerkazernes, het gemeentehuis, de gemeentewerf en de kleedaccommodaties van de sportparken worden vervangen door LED-verlichting. De buitensportverenigingen in Laarbeek hebben een werkgroep opgericht om de verduurzaming op te starten, waaraan ook de gemeente deelneemt.