Desktop

Tablet

Zoek

Aantal WW-uitkeringen stijgt in Laarbeek en Gemert-Bakel

Aantal WW-uitkeringen stijgt in Laarbeek en Gemert-Bakel

Laarbeek had in september 2023 172 mensen met een WW-uitkering, meldt het UWV. Het aantal stijgt met drie procent ten opzichte van vorig jaar. In vergelijking met de vorige maand, augustus, is er sprake van een stijging van bijna twaalf procent. De grootste leeftijdsgroep die een WW-uitkering heeft is die tussen 27 en 50 jaar, zij bedragen ongeveer 46 procent van het aantal. Het aantal mensen met een WW-uitkering in Gemert-Bakel deze september was 246, meldt het UWV. Daarmee steeg het aantal met 1,4 procent ten opzichte van vorig jaar. Het aantal bestaat voor 52 procent uit 50-plussers.

Laarbeek had in september 2023 172 mensen met een WW-uitkering, meldt het UWV. Dat is een stijging van drie procent ten opzichte van vorig jaar. In vergelijking met de vorige maand, augustus, is er sprake van een stijging van bijna twaalf procent. De grootste leeftijdsgroep die een WW-uitkering heeft is die tussen 27 en 50 jaar, zij bedragen ongeveer 46 procent van het aantal. Het aantal mensen met een WW-uitkering in Gemert-Bakel deze september was 246, meldt het UWV. Daarmee steeg het aantal met 1,4 procent ten opzichte van vorig jaar. De grootste groep bestaat uit 50-plussers, meer dan vijftig procent van het totale aantal is boven vijftig jaar.

In Noord-Brabant staat de tellen op iets meer dan 24 duizend WW-uitkeringen. In vergelijking met een jaar eerder steeg het totaal aantal verstrekte WW-uitkeringen in Noord-Brabant vorige maand met 2,8 procent. In Nederland was dat twee procent. Volgens de Nieuwsflits van het UWV over de arbeidsmarkt in Noord Brabant staan er bijna tienduizend banen open in de Brabantse (klimaat)industrie. Het aantal openstaande vacatures in die sector is in zeven jaar tijd meer dan verdubbeld. Het ging in het tweede kwartaal van 2023 daarbij om bijna tienduizend vacatures. De beroepen waarbij je dan aan kunt denken zijn technisch, procestechniek, chemie, ICT en werktuigbouw.