Desktop

Tablet

Zoek

Activiteiten koningsdag Aarle-rixtel

Activiteiten koningsdag Aarle-rixtel

Diverse activiteiten vonden er plaats op koningsdag in Aarle-Rixtel. Nieuw was hierbij dat dit jaar voor het eerst alles plaats had op één locatie, rondom de Kouwenberg en de kiosk. De ochtend begon met een drukbezochte kindervrijmarkt aan beide zeiden van de Kouwenberg en aan beide kanten van de weg bracht de Aarle-rixtelse jeugd hun koopwaar aan de man. Vanaf 12.30 trok een bonte stoet van ongeveer 50 deelnemers met versierde fietsen door Aarle-Rixtel, natuurlijk werden er stops gemaakt op Zonnetij waar de harmonie enkele nummers ten gehore bracht.

Tweede traditionele stop was bij Mariëngaarde, ook daar kregen de bewoners enige tijd om de versieringen te bewonderen.

Vanuit Mariëngaarde trok de stoet terug naar de Couwenberg waar, de Aarlese gedocoreerden (Ans Corbeij) die tijdens de Lintjesregen werd onderscheiden en Theo de Jong, die eerder (3 juni 2023) zijn onderscheiding opgespeld kreeg, nogmaals in het zonnetje werden gezet en muzikaal werden gehuldigd.

Hierna rond de klok van 14:00 kon de Aarlese jeugd zich vermaken met diverse spellen die, bij diverse kramen opgesteld stonden, van het ouderwetse “Mens Erger je niet” tot voetbal en 4 op een rij, de jeugd vermaakte zich goed deze middag.
Ook de kon de jeugd bij de Aarlese Brandweer al vast oefenen hoe het is om later actief te worden bij de brandweer, onder deskundige begeleiding van enkele brandweermannen en vrouwen kon de jeugd “brandjes”blussen.

Ook de inwendige mens werd niet vergeten, zo kon men genieten van een lekkere Hamburger, gebakken door de jeugd van tienercentrum Cendra en kon men genieten van een lekker koud getapt pilsje of Oranjebittertje door Jantine en haar personeel.