Desktop

Tablet

Zoek

Advocaten willen lagere straf voor dubbele ‘moord’ in Lieshout en Amsterdam

Advocaten willen lagere straf voor dubbele ‘moord’ in Lieshout en Amsterdam

De advocaten van de 52-jarige man uit Rosmalen en een 34-jarige transseksuele vrouw die ervan worden verdacht in Lieshout en in Amsterdam twee mannen te hebben vermoord vinden de strafeisen veel te hoog. Dat bleek vandaag tijdens het vervolg van de zitting bij de rechtbank in Den Bosch. De Officier van Justitie eiste vrijdag levenslang voor de man en 25 jaar cel voor de vrouw die verdacht worden van de moord op onder andere Willem van der Willigen in Lieshout. Volgens de advocaten is er geen sprake van opzet en is hij in een opwelling gedood. De rechtbank doet 5 december uitspraak.

Zakenman Van der Willigen werd in mei 2021 met een hamer op zijn hoofd geslagen. Hij bood toen onderdak aan een transseksuele prostituee. Zij woonde aanvankelijk bij de 52-jarige verdachte uit Rosmalen. Het duo werd uit hun (huur)woning gezet omdat het tweetal te veel overlast in de buurt veroorzaakte. De man en vrouw dronken veel en gebruikten allerlei soorten drugs.

De vrouw ging in ruil voor seks bij haar klant in Lieshout wonen. De 52-jarige man uit Rosmalen kon dat niet verkroppen en toog dronken en gedrogeerd naar de villa. Hij klom daar over het hek. Hij sloeg Van der Willigen uiteindelijk dood met een hamer. Het tweetal leefde nog een tijd van het geld van de om het leven gebrachte man.

Daarna verhuisde het duo naar een duur hotel in Amsterdam waar ze het er van de bankrekening van het slachtoffer uitgebreid van namen. De man kocht bijvoorbeeld een hele dure ring voor de verdachte vrouw. ‘Een soort van Bonnie en Clyde’, aldus de Officier van Justitie vrijdag tijdens de zitting. Toen het geld op was, verhuisden de twee naar een Bed & Breakfast in Amsterdam. Daar werd de 65-jarige eigenaar Benito van Ommeren na een ruzie ook om het leven gebracht.

De verdachte man gaf toe dat hij beide mannen heeft gedood. Volgens de advocaat van de vrouw had zijn cliënt geen echt aandeel in het medeplegen van de moorden. De advocaten vinden lagere straffen voor doodslag en het aandeel van de transseksuele vrouw rondom de misdrijven beter op de plaats.

De rechtbank doet op 5 december uitspraak.