Desktop

Tablet

Zoeken

ASV’33 pakt moeizame zege tegen rode lantaarndrager Boerdonk

ASV’33 won moeizaam de thuiswedstrijd tegen RKSV Boerdonk met 2-0. In het eerste kwartier zette ASV’33 de tegenstander vast op eigen helft. Dit leverde enkele kansen op, maar het vizier stond nog niet op scherp. De hekkensluiter Boerdonk trok zich terug op eigen helft en loerde op een counter. Boerdonk leek in de achttiende minuut op voorsprong te komen. Martijn Verbakel bracht alleen redding en bewees een betrouwbare sluitpost te zijn. Het veldoverwicht en het vele balbezit gingen gepaard met een te laag baltempo en stroef positiespel. Boerdonk was het gevaarlijkst, 0-0 was de ruststand.

De grootste kans van ASV voor rust was een afstandsschot van Stijn Kersjes dat via de onderkant van de lat terug stuiterde.
De scheidsrechter stond te ver weg om te kunnen constateren of de bal over de doellijn was. In de tweede helft was hetzelfde spelbeeld te zien. De thuisploeg kreeg echter weinig goede mogelijkheden en de bezoekers braken via counters soms gevaarlijk uit. In de 49e minuut schoot Kersjes van dichtbij prima in, maar de keeper van Boerdonk
wist met en safe een doelpunt te voorkomen. Boerdonk schoot daarna onfortuinlijk op de bovenkant van de lat. Na ruim een uur spelen wist ASV’33 toch de ban te breken uit een standaardsituatie. Een corner van Teun de Koning werd door verdediger Bram Bekkers binnen gekopt: 1-0. ASV’33 scoorde vijf minuten later de 2-0. Stijn Kersjes zette met een dieptepass Tim Verbakel vrij voor het doel. Verbakel bleef rustig en schoof de bal beheerst langs de keeper van Boerdonk. Daarmee was de wedstrijd binnen een mum van tijd beslist. Boerdonk was niet bij machte om een slotoffensief in te zetten. Vijf minuten voor tijd kreeg ASV ’33 nog een grote kans. Uit een vrije trap kopte de opgekomen Bart Vermeulen net over. Volgende week speelt ASV ’33 uit tegen de nummer vier van de competitie: Brandevoort.