Desktop

Tablet

Zoek

ASV’33 wint de periodetitel (VIDEO)

ASV’33 won de derby tegen MVC uit De Mortel met 3-1 en pakt zo de eerste periodetitel. De inhaalwedstrijd moest gewonnen worden door de roodwitten uit Aarle-Rixtel om de eerste periode en daarmee het nacompetitieticket voor promotie te bemachtigen. De champagne wordt ontkurkt voor ASV’33, de laatste sportieve mijlpaal stamt uit 2009. Na vijftien jaar is de voetbalclub uit Aarle-Rixtel een periodetitel rijker. ASV’33 neemt door de overwinning ook de koppositie over in de Vierde Klasse.

MVC begon heel opportunistisch aan het duel en nam in de achtste minuut de leiding op een spekglad veld waar verzorgd voetbal onmogelijk was. Een vrije trap werd tegendraads ingekopt door MVC-spits Rik Verbakel, 0-1. ASV’33 was zichtbaar aangeslagen door deze klap. MVC groef zich gedurende het eerste halfuur in waardoor ASV’33 slechts enkele speldenprikjes kon uitdelen via dribbels van Tim Verbakel en Stijn Kersjes. De voormalige ASV’33-trainer Han van Rosmalen, speelde tactisch goed in op de sterke en zwakke punten van de Aarle-Rixtelnaren. Na de moeizame start begon ASV’33 langzaam maar zeker zijn ritme te vinden. In de 38e minuut volgde de bevrijdende gelijkmaker. Een slalom binnen de zestien meter van Stijn Kersjes werd bekroond met een doelpunt door Tim Verbakel, na een kaats van Jeffrey Ket. Voor rust kreeg ASV’33 nog twee grote kansen, maar het bleef bij een gelijke stand.

MVC leek na rust opnieuw op voorsprong te komen via spits Martijn Verbakel. Hij bevond zich alleen in buitenspelpositie. Het doelpunt werd daarom afgekeurd. De voorsprong viel na een uur spelen voor de thuisclub. Bart Vermeulen legde aan voor een vrije trap van 25 meter. Deze schoot hij overtuigend in de rechterbovenhoek. Vermeulen vierde vervolgens het belangrijke doelpunt met een flikflak en achteruitsalto. De druk was daarna van de ketel voor ASV’33. Owen Bosveld, Tim Verbakel en Stijn Kersjes kregen de kansen om de beslissing de forceren. Uiteindelijk resulteerde deze regen aan kansen in een 3-1 voorsprong. Een verkeerde inspeelbal van MVC werd onderschept door Owen Bosveld, die Stijn Kersjes in een gevaarlijke positie bracht. Hij legde de bal af op Jeffrey Ket, die koelbloedig afrondde. De topscorer verhoogt met deze belangrijke treffer zijn seizoen totaal naar zeven. In het slotstuk van de wedstrijd kon ASV’33 nog verder uitlopen via de gretige invaller Luc Lentje. Hij stuitte echter driemaal op de doelman. Na het laatste fluitsignaal barstte de vreugde los bij ASV’33. Het feest in de derde helft zette zich voort in de kantine. Met de eerste periode op zak kan ASV’33 nu vol vertrouwen verdergaan in het seizoen.

Andere uitslagen van voetbalteams uit Gemert-Bakel, Laarbeek en Boekel.