Desktop

Tablet

Zoeken

Bevolkingsonderzoek borstkanker in Gemert

Bevolkingsonderzoek borstkanker in Gemert

Bevolkingsonderzoek Nederland start eind februari met een nieuwe onderzoeksronde van het bevolkingsonderzoek borstkanker in Gemert. Vrouwen van 50 tot en met 75 jaar die in de postcodegebieden 5421 t/m 5425 wonen ontvangen een uitnodiging voor het onderzoek. Het wordt uitgevoerd in het onderzoekscentrum op het terrein bij Sportcentrum Fitland in Gemert. Borstkanker is een van de meest voorkomende vormen van kanker in Nederland. Ongeveer een op de zeven vrouwen krijgt borstkanker. Door de ziekte in een vroeg stadium op te sporen is de kans op genezing aanzienlijk groter.

Het bevolkingsonderzoek moet voor alle vrouwen in Nederland gelijk zijn. Dat is op dit moment niet zo. In de ene regio moeten vrouwen langer wachten op het onderzoek dan in een andere regio. Om de verschillen te verkleinen, kan het zijn dat het onderzoek op een andere locatie plaatsvindt. Het kan ook zijn dat de cliënt langer moet reizen naar het onderzoekscentrum.
Voor meer informatie of het maken, verzetten of afzeggen van een afspraak kan men terecht op de website bevolkingsonderzoeknederland.nl.