Desktop

Tablet

Zoeken

Burgemeester Van der Meijden met toeters en bellen opgehaald (VIDEO)

Burgemeester Van der Meijden met toeters en bellen opgehaald (VIDEO)

De brandweer heeft scheidend burgemeester Frank van der Meijden thuis verrast. De burgemeester neemt dinsdag 6 februari afscheid van de gemeente Laarbeek. Hij en zijn vrouw kregen een ritje naar het gemeentehuis in een oude brandweerwagen uit 1957. De man achter het stuur had vanmorgen aanvankelijk wat moeite om de brandweerauto de straat waar de burgemeester woont in te manoeuvreren. “Ik zag ze stunten voor mijn deur”, aldus Van der Meijden. “Ik vrees dat we daar in moeten”, zegt hij terwijl hij met zijn vrouw in de brandweerwagen gaat zitten.

Bij het gemeentehuis in Beek en Donk staat een afvaardiging van medewerkers van RadiORO hem op te wachten. Bovendien krijgt Van der Meijden een schilderij van Arnoud van ArtORO overhandigd.

Vanmiddag neemt Van der Meijden bestuurlijk afscheid van de gemeente Laarbeek. Dat gebeurt tijdens een officiële vergadering in het dorpshuis van Lieshout. Die bijeenkomst is vanaf 16.00 uur te zien op deze website en via het televisiekanaal van Omroep PeelRand. Later vanavond volgt er vanaf 19.30 uur in hetzelfde dorpshuis van Lieshout nog een afscheidsreceptie voor inwoners, organisaties en verenigingen uit Laarbeek of omgeving. Van der Meijden wordt donderdag 15 februari geïnstalleerd als burgemeester van Tiel.

Laarbeek krijgt daarna voorlopig een waarnemend burgemeester. Dat is Yves de Boer. Hij was onder meer provinciebestuurder van de provincie Noord-Brabant.

Bij de foto: Burgemeester van der Meijden en zijn vrouw arriveren bij het gemeentehuis