Desktop

Tablet

Zoek

Burgemeester van Veen: “150 vluchtelingen in Bakel na 19 januari weer weg.”

Burgemeester van Veen: “150 vluchtelingen in Bakel na 19 januari weer weg.”

De 150 vluchtelingen, die vanaf vrijdag tijdelijk in sporthal De Beek in Bakel verblijven, zijn daar voor maximaal vier weken. Dat heeft burgemeester Michiel van Veen van de gemeente Gemert-Bakel woensdagmiddag nog eens extra bevestigd. “Ik heb mijn woord over die 19de januari aan allerlei mensen gegeven. Echt geen dag langer, want dan zouden wij geen knip voor de neus waard zijn”, aldus Van Veen.  “Afspraak is afspraak. Ik ga ervan uit dat daarna enkele andere van de ruim driehonderd gemeenten in ons land de helpende hand zullen bieden.”

 

De eerste asielzoekers, die vanuit het overvolle aanmeldcentrum voor vluchtelingen in Ter Apel tijdelijk in de sporthal in Bakel wonen, worden vanaf vrijdag 22 december in de loop van de dag verwacht. “Ik ben blij dat er nu al mensen in onze gemeente zijn die spontaan hun hulp aanbieden”, aldus Van Veen. “We wachten daar nog even mee om daar nu al afspraken over te maken omdat we nu nog niet precies weten wat de samenstelling van de groep vluchtelingen is.”
Hij vervolgt: “Er is uiteraard van alles geregeld vanwege de beveiliging, maar daar loop ik nu niet op vooruit. Ik hoor weinig negatieve klanken uit de samenleving. De reacties lijken minder heftig dan de vorige keer. Iedereen mag er iets van vinden, maar ik vind de onrust en bezwaren voorlopig meevallen, maar dat kan morgen weer anders zijn.”

De sportactiviteiten in sporthal De Beek liggen dus de komende vier weken stil. “Dat was de eerste twee weken sowieso al vanwege de feestdagen”, aldus Van Veen. “Voor de periode daarna hebben we als gemeente de sportverenigingen gevraagd om eventjes op zoek te gaan naar een alternatief. De extra kosten voor bijvoorbeeld de huur van een andere accommodatie zijn voor rekening van de gemeente Gemert-Bakel.”

(foto: sporthal De Beek in Bakel. Bron: Google Maps)