Search

Eis: Levenslang voor dubbele moord in Lieshout en Amsterdam

Eis: Levenslang voor dubbele moord in Lieshout en Amsterdam

Bij de rechtbank in Den Bosch is vrijdagmiddag tegen een 52-jarige man een levenslange gevangenisstraf geëist voor een moord in Lieshout. Een 25-jarige vrouw hoorde 25 jaar gevangenisstraf tegen zich eisen. Ze wordt verdacht van medeplichtigheid. Het duo zou ruim twee jaar geleden in 2021 een dubbele moord hebben gepleegd. Daarbij kwam onder andere de 70-jarige zakenman Willem van der Willigen uit Lieshout in zijn huis om het leven.
De zaak krijgt maandag nog een vervolg bij de rechtbank in Den Bosch. De rechter denkt dat hij op 5 december het vonnis kan uitspreken.

De 25-jarige verdachte vrouw was een prostituee. Ze woonde nadat haar geld op was bij Van der Willigen in een huis in de bossen bij Lieshout. Dat was zeer tegen de zin van de 52-jarige verdachte. Hij klom over een hek van de villa in Lieshout en bezocht zo zijn transseksuele vriendin in het huis van Van der Willigen in Lieshout in mei 2021 met drank en drugs in zijn lichaam. Daarbij zou de verdachte het slachtoffer uiteindelijk met een hamer om het leven hebben gebracht. Het tweetal leefde vervolgens nog enkele weken in de villa terwijl de op z’n hoofd geslagen man dood in de woning lag.

De man en vrouw vertrokken een tijdje later naar Amsterdam om daar in eerste instantie in luxe van het geld van Van der Willigen in dure hotels als een soort van Bonnie en Clyde te leven. Ze hadden zijn bankrekening geplunderd. Bed & Breakfast-eigenaar Benito van Ommeren werd uiteindelijk het tweede slachtoffer van het verdachte duo. Toen het geld op was zouden de man en vrouw hem ook hebben vermoord. Hij werd met een broekriem gewurgd.
De Officier van Justitie zei vandaag bij de rechtbank in Den Bosch dat de samenleving tegen de van moord verdachte man moet worden beschermd. ,,Daarom eis ik een levenslange gevangenisstraf tegen hem”, aldus de officier. De 25-jarige vrouw kreeg een voorlopige eis van 25 jaar cel te horen.
De bijzondere rechtszaak wordt maandag bij de rechtbank in Den Bosch vervolgd. Dan komen de advocaten van beide verdachten en mogelijk de twee verdachten zelf nog aan het woord.

De rechtbank hoopt op 5 december met een uitspraak te komen.
(Foto: de ingang van de rechtbank in Den Bosch)