Desktop

Tablet

Zoek

Er komt weer een nieuwe Verhalentafel

Er komt weer een nieuwe Verhalentafel

De Verhalentafel gaat op woensdag 15 mei bij zaal Verhappen over Gemertse cafés. De Verhalentafel wordt georganiseerd door heemkundekring De Kommanderij Gemert en openbare bibiliotheek De Lage Beemden. Een forum aan de verhalentafel blikt voor een zaal met publiek terug op sociale ontwikkelingen in Gemert. Op 15 mei is de geschiedenis van de horeca in Gemert het onderwerp. Het is één van de laatste activiteiten in dit horecabedrijf, aangezien ze deze zomer definitief sluiten. De Verhalentafel begint om 14.00 uur en de toegang is gratis.

Eerder waren thema’s onder meer de gezondheidszorg, het kerkelijk leven, de brandweer en de winkels in Gemert. Nu blikken Gemertse horeca-ondernemers en schrijver Jan Winkelmolen van het boek ‘In Gímmert hébbe ze ‘m gaër’ terug op de tijd dat in Gemert meer dan zestig horecabedrijven gevestigd waren. Er wordt ook gesproken over de kansen voor horecabedrijven in de toekomst. Naar verwachting zullen ook veel anekdotes de revue passeren.

Foto: Dit is een foto van Zaal Verhappen uit de jaren tachtig. Deze zomer gaat dit horecabedrijf definitief op slot, maar eerst wordt er op 15 mei nog de Verhalentafel over cafés in Gemert gehouden.