Desktop

Tablet

Zoek

Gemeentehuis van Laarbeek straks weer up to date

Gemeentehuis van Laarbeek straks weer up to date

Laarbeek begint volgende week met de verduurzaming en het up-to-date brengen van het gemeentehuis. Het dak wordt vernieuwd en krijgt betere isolatie. Bovendien wordt het voorzien van nieuwe zonnepanelen. Het gemeentehuis wordt gasloos. Om dat voor elkaar te krijgen, worden de gasketels vervangen door warmtepompen. Bovendien wordt alle verlichting in het gemeentehuis vervangen door LED. Het verduurzamen wordt gecombineerd met allerlei onderhoudswerkzaamheden zoals het herstellen van de dakranden en het vervangen van luchtbehandelingskasten. De verduurzaming kost ruim vier miljoen euro.

Verduurzaming
Met de verduurzaming draagt Laarbeek bij aan het behalen van de regionale, landelijke en internationale klimaatdoelen.
De gemeente wil het goede voorbeeld geven en het gemeentelijk vastgoed verduurzamen. De verduurzaming heeft impact op de voorzieningen in het gemeentehuis. De inwoners van de gemeente Laarbeek zien de komende tijd dat er verbouwd wordt, maar ondervinden daar geen overlast van. Het bestuur en medewerkers van de gemeente zullen wel overlast ondervinden maar die overlast wordt intern zo goed mogelijk opgepakt. Voor het project is subsidie aangevraagd bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). De subsidie is specifiek bedoeld voor eigenaren van maatschappelijk vastgoed.

Parkeerterrein deels dicht
Die subsidieaanvraag is inmiddels gehonoreerd voor een maximaal bedrag van € 938.687 euro. Belangrijkste voorwaarde daarbij is dat de werkzaamheden binnen 24 maanden gerealiseerd zijn. De start van de (zichtbare) werkzaamheden s maandag 25 maart. Dan gaat een deel van het parkeerterrein voor het personeel dicht. Vanaf 1 april starten de werkzaamheden in het gebouw.