Zoek

Gemert-Bakel krijgt bijna 1 miljoen rijkssubsidie voor versnelde woningbouw

Gemert-Bakel krijgt bijna 1 miljoen rijkssubsidie voor versnelde woningbouw

Gemert-Bakel ontvangt 909.432 euro subsidie van het Rijk voor drie woningbouwprojecten: de Gerarduskerk, Axis en de Virmundtstraat. Op deze drie locaties komen in totaal 82 nieuwe woningen. Dit worden vooral sociale huurwoningen en betaalbare koopwoningen. De bouw kan mede door de subsidie al in het eerste kwartaal van 2024 starten. Deze ‘Startbouwimpuls’ subsidie van het Rijk is bedoeld voor projecten die uiterlijk in 2024/2025 kunnen starten met bouwen, maar die door de veranderde economische omstandigheden dreigen te vertragen of te stagneren.

Daarnaast moet het aandeel betaalbare woningen per project minimaal 50% bedragen. De gemeente Gemert-Bakel vroeg geld aan voor de drie genoemde woningbouwprojecten. Het Rijk heeft deze aanvraag goedgekeurd omdat de projecten voldoen aan de criteria van de startbouwimpuls. De maximale subsidie per woning bedraagt 12.500 euro.

Het Rijk heeft in totaal 300 miljoen euro uitgetrokken voor de Startbouwimpuls. 145 gemeenten ontvangen een bijdrage hieruit zodat de bouw van ruim 31.000 nieuwe woningen versneld van start kan gaan. Hierdoor kan de dip in de woningbouw in Nederland worden beperkt.