Desktop

Tablet

Zoeken

Gemert-Bakel versnelt woningbouw

Gemert-Bakel versnelt woningbouw

De gemeente Gemert-Bakel wil 2400 woningen erbij bouwen tot 2030. Er is volgens de gemeente vooral behoefte aan betaalbare huur- en koopwoningen voor starters, senioren en kleine huishoudens”, staat op de gemeentelijke website. Wethouder Wonen, Hanneke Coppens: “We zetten alle energie op de grotere woningbouwprojecten, alleen dan kunnen er snel veel woningen gebouwd worden. En dit jaar hebben we het fundament gelegd om de komende jaren nog honderden woningen extra te kunnen realiseren.”

Volgens de gemeente Gemert-Bakel zijn er momenteel in totaal ruim tweehonderd woningen gestart met de bouw. Er liggen 258 woningen ter inzage. De veertien projecten in Gemert betekenen ongeveer 1460 woningen. WVG-gebied (500 tot 800 woningen), Doonheide II en III (samen 488 woningen), Kasteel (23), Komweg-Haageijk (67), Ripspark (70), Fitland (31), Axis (24), Virmundtstraat (18), Groenendaal (18) en Lodddersdijk 9 en Groeskuilen (beiden per stuk dertig woningen). Het project aan de Van den Ackterterrein biedt plaats aan ongeveer 120 woningen en 30 zorgwoningen. Het is de gemeente Gemert-Bakel nog niet bekend hoeveel woningen er komen op de Dribbelei.

Voor Bakel staan er de komende jaren in totaal ongeveer 190 woningen gepland binnen vijf projecten. De vijf projecten zijn Hooghland (95 woningen), Roessel 2 (42), Roessel 6 (15) en de Boerenbond (38). Voor het project in het Landgoed Bakel, waar de nadruk ligt op zorgwoningen, is het aantal woningen nog niet bekend.

Voor De Rips staan veertig woningen op de rol aan de Paterslaan. Voor Elsendorp zijn er twee woonprojecten in procedure. Aan de Woon-werk Keizersberg moeten er tien huizen komen. Dat aantal ligt op twintig bij het woonproject aan het Sint Christoffelplein. Handel heeft eveneens twee projecten. Aan de Oude Bron liggen er zeventien woningen in de agenda. Bij Heerebosch komen er ongeveer tussen de dertig en veertig huizen. Milheeze krijgt 52 woonhuizen erbij als de twee woonprojecten doorgaan. Het Centrumplan Milheeze zou zorgen voor twintig woningen. Het project aan De Berken is goed voor 32 huizen.