Desktop

Tablet

Zoek

Gemert City Run maakt pas op de plaats

Gemert City Run maakt pas op de plaats

Sinds 2016 is de Gemert City Run een begrip in Gemert en omstreken. Iedereen is vanaf de eerste editie enthousiast over het jaarlijks terugkerende evenement. De Gemert City Run dreigt echter aan haar eigen succes ten onder te gaan. De organisatie heeft daarom besloten om in 2024 geen Gemert City Run te laten plaatsvinden. Deze pas op de plaats geeft hen tijd om een plan te maken met een ander format en een andere datum, waarbij zij hoopt de Gemert City Run ook in de toekomst te kunnen blijven organiseren.

De organisatie is met veel mensen maandenlang bezig om het evenement tot in de puntjes voor te bereiden. De hoeveelheid werk staat niet in verhouding tot de omvang van het evenement dat maar relatief kort duurt. Het is daarom teveel gevraagd om het huidige format in stand te houden.

Afgelopen jaren vond het evenement plaats in het tweede weekend van juli. De komende jaren valt dat weekend samen met de tweede week van de schoolvakanties, waardoor een andere datum gezocht moet worden.

Er wordt onderzocht op welke wijze het evenement in de toekomst kan worden voortgezet. Daarbij wordt ingezet op een ander format dat in de voorbereiding minder tijd en energie vraagt van de organisatie, maar waarbij de kenmerkende sfeer, uitstraling en beleving behouden blijven