Desktop

Tablet

Zoek

Het leven tussen Frankrijk en Brabant in t Oude Raadhuis

Het leven tussen Frankrijk en Brabant in t Oude Raadhuis

In Kunstpodium ’t Oude Raadhuis in Beek en Donk is vanaf zaterdag 6 januari de expositie ‘Een leven tussen Frankrijk en Brabant’ te zien met werk van Tiny Vermulst. Vermulst, geboren in Stiphout, woonde jarenlang vlakbij Parijs in verband met het werk van haar man Joep. Het oeuvre van Vermulst karakteriseert zich door het gebruik van materialen zoals verf, krantenknipsels, papier, bladeren, takjes, cement en gruis. Vermulst overleed in 2021. De expositie is tot en met zondag 28 januari te zien op zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur.

De meeste werken hebben bewust geen titel gekregen: Vermulst vond het belangrijk om de fantasie van de toeschouwer te prikkelen.
In 2012 richtten Vermulst en haar man ‘Stichting Tiny V’ op met als doel het beheer van de kunstwerken van Vermulst en het ondersteunen en stimuleren van jong aanstormend kunsttalent uit heel Nederland. De beginnende carrière van een aantal net afgestudeerde kunstenaars heeft dankzij het toekennen van stipendia een mooie impuls gekregen.