Desktop

Tablet

Zoeken

Hulp bij groeien en bloeien van Gemeente-Bakel

Hulp bij groeien en bloeien van Gemeente-Bakel

De gemeente Gemert-Bakel wil mensen helpen bij het groener en natuurvriendelijker maken van hun omgeving. Zij biedt verschillende stimuleringsbijdragen en opties om een toekomstbestendige leefomgeving te creëren. Mensen zonder tuin kunnen een geveltuintje aanleggen. Dit is een smalle groenstrook tegen de voor- of zijgevel van een woning die zorgt voor meer groen in de straat. Omdat de strook in de openbare ruimte ligt zorgt de gemeente deels voor de aanleg ervan. Daarnaast krijgt men ook een waardebon voor planten en wat bloemzaden cadeau. Kijk op de gemeentelijke site naar ‘gevelltuin’.

Wie al een groene ruimte rondom zijn woning heeft en nog ruimte heeft op zijn dak kan subsidie ontvangen voor de aanleg van een groen dak. Voordelen daarvan zijn dat het groene dak regenwater opvangt, dat het zorgt voor versterking van de biodiversiteit en dat het een isolerend effect heeft.
Wie een groen dak wil hebben of zijn tuin klimaatbestendiger wil inrichten kan kijken op de gemeentelijke site onder ‘stimuleringsbijdrage’ en ziet hoe de gemeente kan helpen.