Desktop

Tablet

Zoek

Informatie voor stemmers uit ander EU-land over verkiezing Europees Parlement

Informatie voor stemmers uit ander EU-land over verkiezing Europees Parlement

De verkiezing voor het Europees Parlement vindt plaats op donderdag 6 juni. Inwoners van Nederland met de nationaliteit van een andere EU-lidstaat mogen bepalen of zij in Nederland stemmen of in het EU-land waarvan zij de nationaliteit hebben. Tweemaal stemmen is strafbaar. Wie ervoor kiest in Nederland te stemmen moet zich hiervoor registreren bij de gemeente. Kijk op laarbeek.nl/verkiezingen voor het registratieformulier Y32 of neem contact op met de gemeente. Wie wil stemmen in het EU-land waarvan hij/zij de nationaliteit heeft hoeft zich niet te registreren bij zijn Nederlandse gemeente.

Wie zich eerder al in Nederland heeft geregistreerd voor de Europese verkiezingen en dit wil intrekken moet contact opnemen met de gemeente.
Het registratieformulier moet uiterlijk 23 april door de gemeente zijn ontvangen. Formulieren die later worden ontvangen, kunnen niet meer verwerkt worden. Binnen zeven dagen besluit de gemeente of men mag stemmen. De stempas wordt twee weken voor de verkiezing toegestuurd.