Desktop

Tablet

Zoek

156 topgolfers naar Stippelberg Open

156 topgolfers naar Stippelberg Open

De eerste wedstrijd van de Dutch Swing, het Stippelberg Open, wordt gehouden van donderdag 17 tot en met zaterdag 19 augustus. Maar liefst 156 topgolfers uit binnen- en buitenland spelen zowel donderdag als vrijdag 18 holes. Alleen de 50 spelers met de beste score na deze twee dagen kwalificeren zich voor een start op zaterdag op Golfbaan Stippelberg. Aan het Stippelberg Open nemen zowel golfprofessionals als amateurs deel. Het is gratis te bezoeken op Hooizak 7 in Gemert-Bakel. De spelers starten op zowel hole 1 als op hole 10 van de Championship Course.

Een van de regionale deelnemers die zich voor deelname aan het Stippelberg Open kwalificeerde is oud-Stippelberglid Lars Keunen uit Deurne. Hij won onlangs het Tenerife Open. De Astense Nikita van Waesberghe, de Helmondse Melvin Muller en Hidde van Parlevliet uit Rosmalen, alle drie lid van Golfbaan Stippelberg, kregen een wildcard voor deelname. Tijdens dit toernooi is de baanindeling anders dan gebruikelijk: speciaal voor dit evenement wordt de uitdagende eilandhole van de Executive Course als hole 9 gebruikt. Hole 2 tot en met 9 is dan hole 1 tot en met 8 van de Championship Course. Hole 10 tot en met 18 worden in de gebruikelijke volgorde gespeeld.

Op de eerste speeldag wordt op hole 9 een ‘Beat the pro’ gehouden. Bij ‘Beat the Pro’ wordt eenmalig een extra speler toegevoegd: een lid van Golfbaan Stippelberg. Deze krijgt de kans de  professionals te verbeteren. Een uitdaging voor de toegevoegde speler én een genot voor de toeschouwers. Zij kunnen vanaf het clubhuisterras de verrichtingen van de spelers op zowel hole 9 als 18 bekijken.

Het Stippelberg Open is gratis te bezoeken op donderdag 17 en vrijdag 18 augustus van 07.30 tot 17.30. Op zaterdag 19 augustus van 08.00 tot omstreeks 14.00 uur. De spelers starten op zowel hole 1 als op hole 10 van de Championship Course. De overige twee toernooien van de Dutch Swing, onderdeel van de Pro Golf Tour 2023, vinden plaats op de Westfriese Golfclub en De Gelpenberg. De winnaar van de drie Nederlandse toernooien (Dutch Swing) wint o.a. een wildcard voor het KLM Open 2024 dat plaatsvindt op The International in Amsterdam.