Desktop

Tablet

Zoek

Jeugdteam BCL in sterkere categorie ingedeeld

Jeugdteam BCL in sterkere categorie ingedeeld

Het jeugdteam van Badminton Club Lieshout doet dit seizoen mee aan de volledig nieuw opgezette competitie van Badminton Nederland. De landelijke jeugdcompetitie is dit jaar in twee fasen opgezet en ook meer georganiseerd op speelsterkte dan op leeftijd. De Lieshoutse jeugd speelt in de categorie D in afdeling 28. In de twee eerste wedstrijden bleek de tegenstand behoorlijk sterk. De uitslagen waren BCL-J1/BouwBaar Bouwmanagement – Alouette-J5: 1-5, BC Geldrop-J5 – BCL-J1/BouwBaar Bouwmanagement: 6-0.

Gezien de speelsterkte leek deze klasse het beste voor de spelende jeugd. Het organiserende Badminton Nederland heeft de leeftijdsindeling echter nog niet helemaal losgelaten en alsnog leeftijdscategorieën verbonden aan de verschillende klassen. Om die reden moest de jeugd van Badminton Club Lieshout één week voor aanvang van de competitie alsnog een switch maken van de klasse ‘goud’ naar de sterkere categorie D.

In deze categorie D speelt de wat oudere jeugd, waarbij de krachtsverschillen al snel groot zijn. Sinds dit seizoen bestaat een team uit (minimaal) drie vaste spelers: in het verleden waren dat minimaal vier spelers. Ook het aantal wedstrijden is daar op aangepast: speelde men in het verleden nog acht wedstrijden: een partij bestaat nu nog uit zes partijen: drie singlepartijen en drie dubbelpartijen. Ook wordt er in deze jeugdcompetitie geen verschil meer gemaakt tussen meisjes en jongens: deze spelen allemaal in dezelfde klasse.