Desktop

Tablet

Zoeken

Yves de Boer wordt waarnemend burgemeester van Laarbeek

Yves de Boer wordt waarnemend burgemeester van Laarbeek

Oud-gedeputeerde Yves de Boer wordt vanaf 15 februari waarnemend burgemeester van de gemeente Laarbeek. Hij is vanmiddag in het provinciehuis in Den Bosch door de Brabantse commissaris van de Koning Ina Adema benoemd. Dat gebeurde na overleg met de vertrouwenscommissie van vertegenwoordigers uit de Laarbeekse gemeenteraad. De Boer wordt waarnemer in Laarbeek omdat de huidige burgemeester Frank van der Meijden vanaf 15 februari de nieuwe ”eerste burger’ van de gemeente Tiel in Gelderland is. De Boer is overigens geen onbekende in het provinciehuis. Hij werd in 2010 lid van het college van Gedeputeerde Staten voor mobiliteit en infrastructuur. Daarna had hij ruimtelijke ontwikkeling, landbouw en wonen in zijn Brabantse portefeuille. Hij was eerder waarnemend burgemeester in Werkendam en Haaren. De Boer was in de jaren tachtig al wethouder van Oosterhout.

De Boer wordt dus een tijdelijke opvolger van burgemeester Frank van der Meijden die op dezelfde dag dat De Boer in Laarbeek begint, in Tiel zal worden beëdigd. Van der Meijden was vanaf 2016, dus een kleine acht jaar, burgemeester van Laarbeek. Hij was eerder raadslid in Bergeijk. Voor zijn bestuurderscarrière werkte Van der Meijden in diverse functies bij de Koninklijke Landmacht. Hij neemt op 6 februari in onder meer Lieshout nog uitgebreid afscheid van Laarbeek.

De vertrouwenscommissie moet nu op zoek naar de ‘echte’ opvolger voor burgemeester Van der Meijden. De commissie maakt nu onder meer een profielschets die in april door de gemeenteraad moet worden vastgesteld. Als alles vervolgens voorspoedig verloopt wordt de aanstelling van de nieuwe burgemeester van Laarbeek ergens aan het eind van dit jaar verwacht.

(Bij de foto: Waarnemer Yves de Boer werd dinsdagmiddag door Commissaris van de Koning Ina Adema in de bloemetjes gezet. Om hen heen staat een aantal leden van de vertrouwenscommissie uit de gemeente Laarbeek)