Desktop

Tablet

Zoek

Mogelijk toch PostNL punt in Dorpshuis Lieshout

Mogelijk toch PostNL punt in Dorpshuis Lieshout

PostNL, de gemeente Laarbeek en Dorpsraad Lieshout onderzoeken of er mogelijk toch een PostNL-punt in Lieshout kan komen. “We hadden twee locaties in Lieshout maar helaas zijn we die beide kwijtgeraakt: één vanwege het verdwijnen van de servicebalie in de Jumbo en één vanwege sluiting van de winkel waar we in gevestigd waren”, aldus een woordvoerder van PostNL.

“We hebben ons best gedaan om een alternatief te vinden maar dat is met het beperkte winkelaanbod in Lieshout helaas (nog) niet gelukt.” Een alternatieve optie voor een PostNL-punt is het Dorpshuis in Lieshout. “We onderzoeken graag of die geopperde suggestie voor ons eventueel een passende locatie kan opleveren”, zegt PostNL.
Top 1 Toys Van Berlo heeft onder meer een DPD-pakketpunt, maar zij zien een PostNL punt niet zitten. “Medewerkers van PostNL zijn bij ons komen informeren of wij geen punt wilden maken in onze winkel. Vanwege de eisen die ze stelden zie we dat niet zitten.” PostNL stelt als eisen dat er buiten het pakketpunt geen andere pakketten van andere pakketdiensten zoals DHL of DPD mogen worden afgeleverd. Daarbij moet er iemand van het personeel stand-by staan voor service. PostNL draagt niets bij aan een pakketpunt. De DA Drogist van Lieshout heeft een DHL-pakketpunt en noemt dezelfde argumenten als Van Berlo om geen PostNL-punt over te nemen. PostNL: “Op het moment dat er meerdere pakketdiensten bijkomen, wordt het niet meer behapbaar voor de ondernemer. We willen niet dat retailers overspoeld worden met pakketten en kunnen dat beter in de gaten houden als dat alleen via onze systemen gaat.”

Het pakketpunt het dichtste in de buurt, is in Beek en Donk bij de PLUS. Inwoners van Lieshout moeten nu echter helemaal naar Son en Breugel, ruim zeven kilometer, voor een pakketpunt. Dat komt volgens PostNL omdat het pakketpunt in Beek en Donk vol is. “Dat zou te maken kunnen hebben dat het pakketpunt in Beek en Donk zoveel pakketjes krijgt, dat er daar niet meer pakketten afgeleverd kunnen worden. We kunnen niet eindeloos pakketten kwijt als de capaciteit vol is”, reageert PostNL. PostNL benadrukt dat er een Pakket- en Briefautomaat op het terrein bij de Jumbo staat waar mensen hun pakket af kunnen laten leveren. PostNL wijst verder op mogelijkheden voor inwoners van Lieshout om hun ‘bezorgvoorkeuren’ in te stellen in de PostNL-app of online. Er zijn drie keuzes: bezorgen op je adres, bij een PostNL-punt in de buurt of bij een pakketautomaat in de buurt. PostNL: “Dit alternatief kunnen mensen gebruiken als ze niet thuis zijn om te voorkomen dat ze naar een verder weg gelegen PostNL-punt moeten afreizen.”