Desktop

Tablet

Zoeken

Open dag bij Zorgboerderij De Malbergh

Open dag bij Zorgboerderij De Malbergh

Bij Zorgboerderij De Malbergh  in Beek en Donk wordt zaterdag 22 juni een open dag gehouden. Op deze dag mogen diertjes geknuffeld worden, pony gereden worden, is er een speurtocht, skelterparcours, wordt er geschminkt en natuurlijk staat er iets te drinken met wat lekkers klaar. Tijdens de rondleidingen wordt er uitleg gegeven over de boerderij. De dag wordt opgeluisterd met muziek en zang.

Op deze kleinschalige zorgboerderij komen kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen met een beperking voor een zinvolle en leuke dagbesteding. De verschillende doelgroepen werken samen en vullen elkaar goed aan. Er komen deelnemers met autisme, niet aangeboren hersenletsel, verstandelijk en/of lichamelijk beperkt, ADHD, maar ook mensen met dementie, die net niet mee kunnen in de maatschappij of eenzaam zijn.

Op de boerderij zijn verschillende dieren, een kweekkas, grote moestuin, bloementuin, boomgaard en een erf waar geholpen kan worden. Ook is er een werkplaats om te klussen en er kan gedemonteerd worden. In de keuken worden heerlijke taarten gebakken en huishoudelijke klusjes gedaan. De ruimte, rust, de dieren en de natuur werken ontspannend en helend.