Desktop

Tablet

Zoek

Voetbalvereniging Gemert neemt afscheid van oud voorzitter (VIDEO)

Voetbalvereniging Gemert neemt afscheid van oud voorzitter (VIDEO)

Op 84-jarige leeftijd is zondag 11 februari Harry Bressers overleden. Bressers was van 1975 tot 2000 voorzitter van voetvereniging Gemert. Op de site van de vereniging valt te lezen dat vv Gemert zich tijdens het 25-jarig voorzitterschap van Bressers heeft ontwikkeld ‘tot een van de meest vooraanstaande amateurvoetbalverenigingen in de regio met tal van prijzen en kampioenschappen als tastbaar bewijs’. Het eerste elftal rukte volgens het bericht in de beginfase van zijn voorzitterschap dankzij drie titels op rij op van de vierde naar de eerste klasse.

In 1995 promoveerde vv Gemert naar de hoofdklasse en kwam een droom van Bressers uit. In 1998 werd de vereniging zelfs kampioen op het hoogste amateurniveau.
Bij zijn afscheid als voorzitter werd Bressers benoemd tot erevoorzitter van voetbalvereniging Gemert. Hij werd tijdens zijn afscheidsreceptie benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij werd ook benoemd tot lid van verdienste van de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB). Dit weekend nam de vereniging afscheid van een man die volgens voorzitter Carlo Hazenveld voetbal ademde.

(Op de foto: ere- en oudvoorzitter Harry Bressers, Bron: vv Gemert)