Desktop

Tablet

Zoeken

Sneller een beroep doen op Individuele inkomstenstoeslag of de regeling Maatscha

Sneller een beroep doen op Individuele inkomstenstoeslag of de regeling Maatscha

De Individuele inkomenstoeslag en de regeling Maatschappelijke participatie zijn bedoeld als aanvulling op het inkomen voor mensen die al enige tijd moeten rondkomen van een minimuminkomen of minder. De inkomensgrens voor de regeling is verhoogd van 110% naar 120% van de bijstandsnorm. Ook zijn nog er andere wijzigingen. Als de ingangsdatum van de uitkering van Senzer ná 1 januari 2024 ligt, moet de bijdrage Maatschappelijke participatie zelf aangevraagd worden. Voor deze aanvraag stuur een email naar: mp@peelgemeenten.nl, of bel met Peelgemeenten: 088-5013300.

De individuele inkomenstoeslag is een geldbedrag dat de gemeente je een keer per jaar geeft als je al 12 maanden of langer van een laag inkomen moet leven. Je kunt het geld vrij besteden. Bijvoorbeeld aan spullen die je met een laag inkomen moeilijk kunt betalen, zoals een nieuwe koelkast of een televisie. Je hoeft er geen belasting over te betalen.
Een aanvraag voor individuele inkomenstoeslag doe je bij Senzer. Voor vragen kun je bellen naar 0492-582444 of stuur een mail naar info@senzer.nl

Bij de regeling maatschappelijke participatie gaat het om een vergoeding voor maatschappelijke, educatieve, sportieve of culturele activiteiten. Iedereen die op 1 januari 2024 een uitkering heeft van Senzer in het kader van de Participatiewet, krijgt de vergoeding in maart automatisch overgemaakt op de bankrekening. Je hoeft dan niets aan te vragen.

Wil je weten of je in aanmerking komt voor inkomensondersteuning?
Kijk dan op de website van de gemeente www.gemert-bakel.nl en zoek op ‘Individuele inkomenstoeslag’, “Maatschappelijke Participatie” en/of ‘Inkomensondersteuning’. Je vindt informatie over wanneer je voor de regelingen in aanmerking komt. Hoe hoog de ondersteuning is en hoe je een aanvraag doet.

Lukt het je niet om deze regelingen aan te vragen of twijfel je of je ervoor in aanmerking komt? Maak dan een afspraak voor het financieel spreekuur in het gemeentehuis. Om daarvoor een afspraak te maken bel je met Lumens op telefoonnummer 040-2193300 (kies optie 3).