Desktop

Tablet

Zoeken

Sparta’25 pakt punt na hectische slotfase

Sparta’25 kwam in haar thuiswedstrijd tegen het Tilburgse Sarto in de laatste minuten op een 1-0 voorspong maar zag de Tilburgers alsnog langszij komen. Voor deze spannende apotheose was het voor de aanwezige toeschouwers geen aantrekkelijke wedstrijd. Beide partijen zaten er kort op waardoor het balbezit telkens maar van korte duur was. Hierdoor gingen beide partijen na 45 minuten rusten zonder dat er ook maar één noemenswaardige kans was uitgespeeld. In de tweede helft kreeg Sparta’25 de eerste grote kans. Maar de kopbal van Daan van Heijnsbergen vormde een makkelijke prooi voor de doelman.

De beste kans kwam enkele minuten later maar helaas voor Sparta werd de inzet van Rick van Heijnsbergen van de doellijn gehaald. De gebroeders Heijnsbergen waren dus het gevaarlijkst. Toch legde bijna iedereen zich neer dat beide teams genoegen moesten nemen met één schamel punt. Freek Schoones brak de ban. Hij schoot in de 88e minuut de 1-0 binnen, daardoor leek Sparta de drie belangrijke punten in Beek en Donk te kunnen houden. Ondanks de late voorsprong duurde de wedstrijd iets te lang voor de Spartanen. In de laatste minuut van de extra speeltijd wist Sarto toch nog op gelijke hoogte te komen. Hierdoor moeten beide ploegen het doen met één punt. Sparta’25 staat nu zevende en strijdt tegen degradatie. Volgende week reist Sparta’25 af naar Eersel om het op te nemen tegen de nummer vijf: EFC. De aanvang voor die partij is 14.30 uur.