Search

Start van het IDO spreekuur in Mariahout

Start van het IDO spreekuur in Mariahout

In Mariahout wordt gestart met een speciaal IDO spreekuur. IDO staat voor Informatiepunt Digitale Overheid. Dit spreekuur wordt gehouden op elke eerste maandag van de maand van 13.30 tot 15.00 uur in de Huiskamer van het Buurthuis. Veel mensen hebben vragen over de overheid. Bijvoorbeeld over zaken als huur- en zorgtoeslag, belasting, rijbewijs, verkeersboetes, pensioen en uitkering. En dingen regelen met de overheid gebeurt steeds vaker op de computer via internet.

Verder kunnen de medewerkers helpen bij het aanvragen van een DigiD, maar bijvoorbeeld ook uitleggen hoe je je kunt aanmelden bij een patiëntenportaal van een ziekenhuis.

Wie dit lastig vindt en hierbij wel wat hulp kan gebruiken kan voortaan terecht in de Huiskamer in het Buurthuis. Daar zitten elke eerste maandag van de maand medewerkers klaar om vragen te beantwoorden, die helpen bij het vinden van informatie op internet of die doorverwijzen naar de juiste instanties. Het Informatiepunt is voor iedereen, ook voor wie geen lid is van de bibliotheek.