Desktop

Tablet

Zoek

Verbindende expositie ‘Winter in Laarbeek’ in ’t Oude Raadhuis

Verbindende expositie ‘Winter in Laarbeek’ in ’t Oude Raadhuis

In Kunstpodium ’t Oude Raadhuis in Beek en Donk is  vanaf zaterdag 25 november de expositie ‘Winter in Laarbeek’ te zien met werk van Laarbeekse kunstenaars. Eén van de exposanten is Mustafa Ibrahim afkomstig uit Syrië. In het verleden was hij onder meer chef-kok in een restaurant in de Syrische stad Raqqa. Hij woont sinds vier jaar in Nederland, in Beek en Donk, met zijn vrouw en hun vier kinderen.  Hij wil graag beter Nederlands leren spreken en contact maken met mensen.

Mustafa is één van de deelnemers aan het LEV-Taalmaatje project en kan wat Nederlands praten. Hij hoopt dat hij zijn lessen kan toepassen tijdens de expositie. Hij hoopt op gezellig contact en conversatie. De 60-jarige exposant begon 35 jaar geleden met zijn hobby schilderen en tekenen. Zijn schuurtje achter het huis toverde hij om tot een atelier. Hij hoopt dat mensen zijn schilderijen kunnen waarderen.

Met deze expositie zowel in de bovenzalen als in de hal wil Kunstpodium ’t Oude Raadhuis een brug slaan tussen de creatieve geesten en de inwoners van Laarbeek. Op de expositie zijn onder meer schilderijen, beeldhouwwerken, keramiek, glaskunst en papierkunst te zien. De expositie is open tot en met zaterdag 30 december op zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur. Meer informatie is te vinden op de website van ’t Oude Raadhuis.