Desktop

Tablet

Zoek

VV Gemert pakt eerste overwinning 2024 op eigen sportpark

VV Gemert boekte een 3-1 thuisoverwinning tegen VV Kloetinge. De zwartwitten handhaven zich door de zege in de middenmoot van de Derde Divisie als nummer zes. De eerste overwinning van 2024 was een feit op sportpark Molenbroek. Gemert moest het stellen zonder de geblesseerde Brent Achten en Safa Kizir. Zo kon de gehavende thuisploeg geen verschil maken in de eerste helft. Het eerste bedrijf had veel balverlies, overtredingen en weinig gevaarlijke momenten voor beide doelen. Toch kon Gemert een doelpunt vieren vóór rust. Kees Brugmans kopte de 1-0 uit een hoekschop binnen in de blessuretijd.

Na rust leek aanvoerder Reguillo Vandepitte de 2-0 te scoren. Het thuispubliek moest een teleurstelling verwerken, het schot kaatste weg via de lat. Gemert vocht voor elke meter en tekende laat voor de 2-0. In de 71e minuut stoomde Eon Herman op aan de linkerkant, zijn voorzet werd nog getoucheerd door de doelman, maar vormde een prooi voor Ralf Kemper. De drie punten leken veiliggesteld. Kloetinge kreeg echter in de 89e minuut nieuwe hoop toen Kyle Doesburg uit een corner de 2-1 binnenkopte. De hoop op een resultaat duurde niet lang. Dylan van Diepen gaf een voorzet vanaf links, Wout Baren kopte de bal op maat terug en Eon Herman, alias ‘Jontje’, rondde af. Na deze zege neemt VV Gemert het volgende week op tegen AWC in Wijchen.