Desktop

Tablet

Zoek

Zendmachtiging voor Gemert naar Omroep Centraal TV: dit verandert er

Zendmachtiging voor Gemert naar Omroep Centraal TV: dit verandert er

Binnenkort geen zendmachtiging meer in Gemert voor Omroep PeelRand. Een besluit dat het Commissariaat voor de Media in Hilversum onlangs nam, zal voor de nodige veranderingen zorgen. Het vereist onder meer een goede samenwerking met Omroep Centraal TV, die de machtiging nu heeft, en met BLOK, de omroep van Boekel. Dat betekent ook dat het nieuws dat wij brengen via onze media nóg lokaler zal worden. 

Het Commissariaat zag geen redenen om af te wijken van het voorkeursadvies van de gemeenteraad. Dat advies hield in dat Omroep Centraal TV aangewezen zou moeten worden als lokale publieke media-instelling voor de gemeente Gemert-Bakel. Die omroep maakte al producties via sociale media, maar zal dat nu ook op de tv in Gemert mogen doen.

De radiofrequentie blijft gevuld door Omroep PeelRand. Ook de website en kabelkrant zullen hetzelfde blijven, omdat het belangrijkste nieuws uit Gemert-Bakel daar nog steeds te zien zal zijn. Maar dan rechtstreeks vanuit Omroep Centraal TV, die gevestigd is Gemert zelf. Naar verwachting betekent dat dat we nog sneller en lokaler nieuws kunnen zenden. Op de site, kabelkrant én radio.

Het nieuwe samenwerkingsverband is nodig omdat er plannen zijn voor de vorming van een streekomroep, dat uit meerdere deelomroepen zal bestaan. De stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen (NLPO) wil het aantal streekomroepen in Nederland drastisch terugdringen. Zo is er meer subsidie per omroep, waardoor de kwaliteit van de overgebleven omroepen zal worden verhoogd.