Desktop

Tablet

Zoek

9 jaar cel voor Beek en Donkenaar die dochter en vriendinnetjes misbruikte

9 jaar cel voor Beek en Donkenaar die dochter en vriendinnetjes misbruikte

De rechtbank in Den Bosch heeft woensdag een 55-jarige Beek en Donkenaar veroordeeld tot negen jaar celstraf. Hij pleegde jarenlang seksueel misbruik met zijn dochter en drie andere minderjarige meisjes.  Zijn dochter is zolang zij zich kan herinneren vrijwel dagelijks seksueel misbruikt door haar vader. De rechtbank hield daar rekening mee bij het bepalen van de straf. 

De verdachte zelf ontkende alles. De rechtbank vond het onbegrijpelijk dat een volwassen man met kinderen de ernst van de misdrijven niet wil inzien. Zij gelooft de slachtoffers. De dochter beschreef namelijk gedetailleerd wat er gebeurd is en dat komt overeen met de verklaringen van de andere meisjes over de manier waarop zij misbruikt werden en de woorden die de man daarbij gebruikte.

De officier van justitie eiste een celstraf van zes jaar en tbs met dwangverpleging. Maar omdat gedragsdeskundigen geen inschatting konden maken van de kans op herhaling en de verdachte niet eerder is veroordeeld, kon de rechtbank geen tbs opleggen. Wel moet hij, naast de celstraf, ook slachtoffervergoedingen betalen van in totaal bijna 35.000 euro.