Zoek

Leerlingen Macropedius kijken uit naar de periode na de eindexamens

Leerlingen Macropedius kijken uit naar de periode na de eindexamens

Het einde van de examens is inmiddels bijna in zicht, zo ook voor leerlingen van het Macropedius in Gemert. Zij wachten met spanning op de uitslag en blikken alvast vooruit op de zomerperiode. Voor sommigen betekent het dat ze eindelijk weer vrije tijd hebben. Anderen moeten juist nog even doorbikkelen, om te kunnen sparen voor hun vakantie bijvoorbeeld.  

Dinsdag begon voor zes vwo-leerlingen met een examen handvaardigheid. Dat was, zoals de scholieren al verwachten, een beetje ‘vaag’. ‘Je weet niet zo goed wat je kan verwachten en naar wat voor kunststroming ze gaan vragen’, zei Door (18).

’s Middags zaten alle drie de gymzalen van het Macropedius vol voor de examens wiskunde voor havo en scheikunde voor vwo. ‘Scheikunde is mijn slechtste vak’, zei Matthijs (18). ‘Ik heb het niet afgekregen.’  Florien (16) maakte wiskunde A en verwachtte daar niet veel van. ‘Maar het ging niet vreselijk.’ Ze had wel de volle drie uur nodig.

Coronacompensatie
Vorig jaar konden leerlingen nog aanspraak maken op compensatie vanwege de coronapandemie. Dit jaar kan dat niet meer. Toch maakt examensecretaris Niek de Caluwé zich geen zorgen: ‘Ik denk dat het geen invloed zal hebben op het slagingspercentage.’

Vakantie
Veel jongeren gaan na de examens op vakantie. Angel (17) gaat daarvoor direct aan de bak bij haar bijbaantje. ‘Ik ga naar Kos en dan moet ik wel veel geld hebben.’ Matthijs vliegt tussen zijn laatste examen en de uitslag al naar Griekenland.

Voor hem en Rick (17) is deze periode extra spannend, want zij hebben een beurs gekregen bij een school in Amerika. Daar gaan ze een studie combineren met voetbal. Florien blijft wat dichterbij huis. Zij gaat de opleiding bloem, groen en styling volgen bij Yuverta in Horst.