Desktop

Tablet

Verkeerslichten en fietstunnel om verkeer N272 sneller door stromen (VIDEO)

Verkeerslichten en fietstunnel om verkeer N272 sneller door stromen (VIDEO)

Het voorkeursalternatief N272 Gemert naar Beek en Donk werd donderdagavond aan omwonenden en belangstellenden gepresenteerd. De opkomst in het gemeentehuis was groot. Er worden dan ook diverse veranderingen aangebracht, vertelde Anja Schievink, projectmanager Provincie Noord Brabant. Zo wordt een fietstunnel aangebracht bij oversteek met de Slenk- Paashoefsedijk. Bij het Heijtsveld komt een rotonde te liggen terwijl de rotonde Oudestraat weggaat en er verkeerslichten komen. Dat geldt ook voor de rotonde West-Om. Bij de afslag naar Peeleindseweg Beek en Donk komen ook verkeerslichten. In 2030 is de start van de werkzaamheden gepland.

Verslag: Mario van Dinther

De N272 tussen de aansluiting met de N279 en de rotonde Noord-Om (N605) is toe aan een opknapbeurt. Onderhoud aan en herinrichting van de weg zorgen ervoor dat de weg weer klaar is voor de toekomst. De provincie Noord Brabant werkt daarom aan een plan voor de weg. Veiligheid en een vlotte verkeersafwikkeling staan daarbij centraal.
In hoofdlijnen willen ze onderhoud plegen aan de weg, kruispunten en oversteken veiliger maken, langs de weg een snelfietsroute aanleggen en de verkeerscapaciteit van kruisingen verbeteren, zodat verkeer vlot kan blijven doorstromen.