Desktop

Tablet

Zoeken

ASV ’33 verliest uitwedstrijd bij Brandevoort

In de topper tegen Brandevoort verloor ASV ’33 met 2-0. Voor Brandevoort betekende dit dat zij de tweede periode wonnen. De winnaar van de eerste periode, ASV ’33, zakte door deze nederlaag naar de derde plaats in de rangschikking. Brandevoort kwam flitsend uit de startblokken. ASV’33 werd meteen naar achteren gedrongen en kreeg, door het fel druk zetten van de thuisploeg, geen kans om rustig op te bouwen. De verdediging van ASV ’33 kreeg nauwelijks vat op de behendige aanvallers van Brandevoort. De 1-0 was een eigen doelpunt van Pim van den Tillaart. Drie minuten later volgde de 2-0.

De wedstrijd leek even later beslist. Een kopbal van Brandevoort trof van dichtbij de lat en in de rebound werd net naast geschoten. ASV’33 werd na een half uur voor het eerst gevaarlijk voor het vijandige doel. Een voorzet van Stijn Kersjes werd door Jeffrey Ket naast gekopt. Eén minuut later werd een schot van Stijn Kersjes gestopt door de keeper. De bezoekers kwamen beter in hun spel en waren nu vaker op de helft van Brandevoort te vinden. Bart Vermeulen schoot een vrije trap vlak voor rust over. ASV bleef in de tweede helft strijden voor een beter resultaat. Het veldoverwicht leverde geen uitgespeelde kansen op. Brandevoort kwam nog nauwelijks voor het doel van de bezoekers, met uitzondering van de 66e minuut. Een gevaarlijk afstandsschot werd door keeper Martijn Verbakel tot corner verwerkt. Een kwartier voor tijd werd Thimo van der Steen door aanvaller Stijn Kersjes de diepte ingestuurd. Het schot van Thimo werd met moeite gekeerd door de keeper van Brandevoort. In de slotfase sloeg de vermoeidheid toe bij ASV ’33. Brandevoort kreeg hierdoor nog enkele kansen. Dankzij enkele reddingen van Martijn Verbakel wist de thuisploeg niet meer te scoren. ASV’33 speelt aankomende zondag de derby thuis tegen RKVV Eli. Deze derby zal bepalend zijn of de titelaspiraties van de roodwitten in leven blijven. ASV staat nu derde op vier punten afstand van de koploper SV Lierop. Na de derby volgt er een feest met als winters thema: après ski.