Desktop

Tablet

Zoeken

VV Gemert loopt koude douche op in Berkel

VV Gemert verloor voor de derde keer op rij, ditmaal was TOGB te machtig met 3-0. Na de serie tegen Kloetinge, AWC en UNA zag de wereld er zo zonnig uit voor de zwartwitten. Maar sindsdien is er flink de klad in gekomen. In de drie laatste duels incasseerde de ploeg maar liefst elf tegendoelpunten. Ook zondagmiddag kreeg de opponent de goals op een presenteerblaadje aangereikt. Op sportpark Het Hoge Land moest Gemert het doen zonder de geschorste Yentl Meyssen. Kees Brugmans verving hem in het verdedigende centrum. Ralf Kemper haakte ziek af voor het eerste fluitsignaal.

Het voetbal was niet verheffend, maar Gemert en TOGB (Tot Ons Genoegen Berkel) hielden elkaar in het eerste half uur aardig in evenwicht. TOGB was aanvankelijk wat dreigender, maar Gemert was het dichtst bij de openingstreffer. Nadat de keeper een vrije trap van Eon Herman onschadelijk had gemaakt, kopte Bram Jacobs de bal uit de corner op de paal. Na 35 minuten kwam de thuisploeg op voorsprong. Het was een onoverzichtelijke situatie voor het doel van Stefan Tielemans, waarna de bal over de doellijn stuiterde. De 1-0 zorgde voor een kentering, TOGB was vanaf dat moment de betere partij. Stefan Tielemans voorkwam dat TOGB vóór rust de 2-0 scoorde. Gemert tikte na rust het eigen niveau niet meer aan en verslechterde. In de 52e minuut kon Stefan Tielemans nog ingrijpen, drie minuten later haalde Fabrizio Deben de bal van de lijn, maar tien minuten later was het dan toch raak. Bij de 3-0 hoefde TOGB slechts te profiteren van een ketser van de Gemertse defensie. Een lichtpuntje was dat Max Crommentuijn zijn officiële debuut maakte in de hoofdmacht. Dylan van Diepen schoot uit een vrije trap op de lat. Verder kwamen de zwartwitten niet meer in de buurt van een treffer. Gemert zakt door de nederlaag naar de zevende plek. De ploeg heeft nu vijf dagen om de wonden te likken voor de uitwedstrijd tegen SteDeCo.